Nátěry konstrukcí

Společnost zlana.cz se věnuje také nátěrům různých konstrukcí. Konstrukce natíráme pomocí horolezecké techniky, není tedy třeba lešení či plošin, které potřebují zábor místa okolo dané konstrukce. K některým konstrukcím ani není vzhledem k jejich umístění možné plošinu přistavit či postavit lešení.

Konstrukce mohou být z různých materiálů ať již dřevěné, kovové nebo betonové.

Nátěry dřevěných konstrukcí

Nejčastěji se s dřevěnými konstrukcemi setkáváme například u různých pergol či přístřešků. Každý si představí pergolu či přístřešek jako součást malého rodinného domu. Ne vždy je to tak. Některé pergoly jsou také na terasách činžovních domů, kdy zabraňují přímému slunečnímu záření. V takové výšce může být natírání konstrukce bez řádného jištění dosti nebezpečné. Naši pracovníci jsou řádně proškolení a konstrukci opatří nátěrem bez rizika pádu či poranění.

Dřevěné konstrukce, které potřebují pravidelnou údržbu, do které natírání patří, jsou také jako střešní prvky různých budov. I v těchto případech mohou být dosti vysoko a pro běžnou údržbu nedosažitelné. Může se jednat o různé skladové haly, kostely, zvonice či staré domy.

Nátěry ocelových a kovových konstrukcí

Ocelové konstrukce nalezneme u různých skladovacích či výrobních hal, stožárů, různá schodiště či se může také jednat o různé klempířské prvky budov. Podle pravidelnosti údržby ocelové konstrukce opatříme bud vhodným nátěrem, nebo je před samotným nátěrem řádně obrousíme. Někdy postačuje brusný papír, jindy použijeme kotouč nebo úhlovou brusku. Takto řádně očištěnou kovovou konstrukci opatříme nejprve základním nátěrem a poté nátěrem vrchním.

Nátěry betonových konstrukcí.

Životnost betonové konstrukce lze prodloužit použitím vhodného nátěru. Nátěry betonových konstrukcí provádíme například u staveb mostů, schodišť či celých betonových staveb. Kvalitní nátěr betonové konstrukce omezí  oxidaci jak samotného betonu, tak také armatur, svárů a montážních prvků. Dále také zabraňuje pronikání vody do konstrukce.

Jak nátěry konstrukcí probíhají?

Nejprve nás prosím kontaktujte na emailu, případně telefonicky nebo přes kontaktní formulář. Po domluvě přijedou na danou adresu naši pracovníci na obhlídku dané konstrukce a výkonu práce. Navrhneme nejoptimálnější řešení nátěru konstrukce a zašleme vám cenovou nabídku včetně termínu realizace. Pokud budete s nabídkou souhlasit, zrealizujeme zakázku k vaší spokojenosti.

Naši pracovníci mají velké zkušenosti v oboru výškových pracích nejen z České republiky, ale také z USA, Austrálie, Kanady, Německa. Dále jsou řádně proškolení a mají mezinárodní certifikaci IRATA 1 a 2. Licence IRATA je mnohdy doslova některými zákazníky vyžadována.

 

Napište nám co pro vás můžeme udělat